DROGE HUID

Wat is een droge huid?

Als je een droge huid hebt, voelt het net of je huid op spanning stat. De huid voelt in sommige periodes trekkerig, droog aan. Je huid verliest zijn vetten en er kunnen zelfs schilvers ontstaan. De huidfunctie is beschadigd en maakt zijn huidvetten niet meer aan.

Vaak is een droge huid ook dunner en sneller rood. Zie je in jou huid snel roodheid dan heeft jou huid een vocht te kort. Heeft jouw huid snel last van schilvers en droge lijntjes dan heeft jou huid een vetten tekort. 

 

Wie krijgt een droge huid?

Iedereen kan een droge huid krijgen sterker nog 70 tot 80% van de wereldbevolking heeft een droge huid. 

 

Wat veroorzaakt een droge huid?

Een droge huid kan genetisch bepaald zijn en verergeren door de kou en warmte. 

 

Wat is de oplossing? 

Emotion Skincare staat voor de droge huid specialist. Zij hebben een unieke mix aan oliën ontwikkeld die het tekort aan huidvetten aanvult namelijk het BIO-ESUcomplex. Een combinatie van Shea butter, plantaardige oliën en bijenwas. Dit complex bevindt zich in (bijna) alle producten van Emotion Skincare. 

 

Wat kan je zelf doen? Reinig je huid met een super milde reiniging bijvoorbeeld een op basis van olie, Emotion heeft bijvoorbeeld een SOS balm of Vitamin Oil Cleanser. Vervolgens een lotion zonder alcohol bijvoorbeeld de Vitamin Lotion. Je sluit je ritueel af met de top10 oil en de SOS cream bij een extreem droge huid of Vitamin Light cream. Het beste is een crème zonder paraffine of vaseline dit sluit de huid af waardoor de werkstoffen in de crème geen enkele functie meer hebben. Emotion Skincare is biologische en gebruikt geen alcohol, paraffine of vaseline. 

 

In de salon zijn de behandelingen met Emotion Skincare aan te raden bij een droge huid. De droge huid gaan we dan zoveel mogelijk herstellen. HydroPeptide heeft ook een volledige lijn voor de droge huid en is dus ook zeer geschikt.